Fase I – Preparació

  1. Investiga sobre les diferents sortides ocupacionals en el sector digital: completa les píndoles del Laboratori d’Ocupació, busca pel teu compte a internet, visualitza vídeos youtube sobre els conceptes que et resultin més atractius, prova eines gratuïtes de disseny digital, per crear pàgines web o fer aplicacions mòbils…
  2. Contrasta les teves conclusions amb professionals (professors-res d’escoles de programació, professionals que s’hi dediquin -i que podràs trobar en fòrums en internet, empreses properes al teu domicili que es dediquin a la formació digital, a la programació, etc.).
  3. Pots demanar ajuda, també, en els serveis locals d’ocupació de la teva població i/o si et planteges emprendre, en el CSETC.
  4. Pensa si prefereixes un treball individual i des de casa o una feina a fer en equip i desplaçant-te a un lloc de treball concret.
  5. Valora si et sents més còmode ideant, gestionant o executant.
  6. Comença a fer servir eines cada cop més exigents. Pots ajudar-te, primer, de cursos gratuïts a internet i després de cursos online. Investiga l’oferta pública de formació (en l’escola de programació Mogent Tic, per exemple).
  7. Investiga l’oferta formativa reglada (Cursos de Formació de Grau Mitjà i Cursos de Formació de Grau Superior o Grau Universitari, també hi ha màsters universitaris).
  8. Investiga l’oferta formativa no reglada (Certificats de Professionalitat, Cursos SOC, ConforCAT, Bootcamps i Acadèmies IT).
  9. Forma’t de la manera que a tu et sembli la més adient d’acord amb les teves necessitats d’incorporació (més o menys immediata) al mercat laboral. És important acreditar que has superat i assimilat la formació amb els certificats pertinents.
  10. Practica i practica. Comença a generar el teu propi portfoli de projectes.