La Xarxa 3.0 MogentTic comença a caminar

El passat dijous 10 d’octubre va tenir lloc al Centre de Suport Empresarial de Cardedeu una sessió de networking i treball entre professionals del sector digital del territori que dóna el tret de sortida a la Xarxa 3.0 MogentTic. 

Com trobaràs detallat en aquesta web, Mogent Tic, és una iniciativa pública supramunicipal impulsada pels ajuntaments de Cardedeu, La Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Cànoves i Samalús i Vilalba de Sasserra que busca potenciar la visibilitat de negocis que desenvolupen la seva activitat en el món digital i fomentar sinergies entre els professionals. La iniciativa es desplega en tres línies d’intervenció prioritària:

  • Fomentar la disponibilitat de perfils digitalment competents.
  • Capacitar persones en competències digitals avançades.
  • Potenciar la visibilitat de negocis que desenvolupen la seva activitat en el món digital, mitjançant la incorporació en el portal web de MogentTic l’espai Xarxa 3.0.

La trobada va agrupar al voltant de 20 persones entre professionals del sector, el director del CSETC Manel Cortés, el Regidor de Desenvolupament Local Ramon Arribas i personal tècnic. Es van compartir unes primeres conclusions de l’informe elaborat a partir de la informació recollida en el cens de la Xarxa 3.0 (els quals es faran públics a finals d’any), es va animar a la participació en el programa de formació de l’Escola de Programació del 2023 i finalment es va proposar un calendari de trobades amb seu al CSETC, a través de les quals fomentar el coneixement, necessitats i interessos.

Algunes de les principals conclusions extretes de l’informe són:

  • Un 80% de les persones inscrites al cens manifesten la voluntat de col·laborar amb altres professionals per abordar projectes de major escala.
  • Les principals activitats desenvolupades són la creació i disseny de pàgines web i la comunicació i consultoria digital. Altres activitats representades són ciberseguretat, realitat virtual i videojocs, posicionament web o desenvolupament d’aplicacions web, entre d’altres.
  • El 73% de les persones del cens de la indústria digital són autònomes.

Les persones participants van fer una valoració molt positiva de la trobada, i per iniciativa pròpia van crear canals de comunicació entre elles que facilitaran futures col·laboracions. Abans del 31 de desembre es posarà en marxa la plataforma web Xarxa 3.0 i es farà públic el cens.

La Xarxa 3.0 segueix oberta a noves inscripcions amb la voluntat de seguir creixent; per tant totes les persones que desenvolupin el seu negoci en el món digital en els municipis de Cardedeu, La Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Cànoves i Samalús o Vilalba Sasserra, tenen l’oportunitat d’inscriure’s en el CENS del projecte MogentTic, per formar part de la xarxa de la indústria digital! 

Les persones que desenvolupin el seu negoci en alguna altra població del Vallès Oriental i estiguin interessades es poden posar en contacte a info@mogentic.cat.